Første nestleder i Helse- og omsorgskomiteen på Stortinget, Kjersti Toppe (Sp) krever at helseministeren møter opp på Stortinget med det aller første. Arkvifoto.  Foto:
Første nestleder i Helse- og omsorgskomiteen på Stortinget, Kjersti Toppe (Sp) krever at helseministeren møter opp på Stortinget med det aller første. Arkvifoto. Foto:

Krever svar fra Høie i Stortinget

Sp, Ap og SV krever at helseministeren redegjør i Stortinget om ambulansefly-saken.

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

– I viktige deler av landet kan beredskapen nå bare garanteres fra dag til dag. Det er en uholdbar situasjon. Dette er regjeringens ansvar, sier Kjersti Toppe (Sp) i Stortingets helse-og omsorgskomite.
Den siste tiden har flere ambulansefly stått på bakken i nord.
– Regjeringen og statsråd Høie står som øverste ansvarlig for beredskapen i landet. Det har ikke manglet på bekymringsmeldinger.  

– Både før jul og før påske stilte Senterpartiet skriftlig spørsmål om Høie kunne garantere beredskapen i tjenesten framover. Svaret var at han stolte på helseforetakene og at situasjonen kom til å bedre seg utover våren. Det svaret var ikke til å stole på. Situasjonen har gått fra vondt til verre. Dette har vært en varslet katastrofe.

– Må svare nå
Senterpartiet mener Høie må redegjøre for saken fortest mulig, og at det må skje denne uken.

 – Vi forventer at han nå er ærlig i sine svar, og kan redegjøre for den katastrofale anbudsprosessen i helseforetaket der beredskap er ofret på effektiviseringen alter. Nå vil vi vite hva han vil gjøre for å bryte ut av denne situasjonen og gi folk tryggheten tilbake, avslutter Toppe.

Powered by Labrador CMS