FÅR MOTBØR: Direktoratet for e-helses journalprosjekt Akson møter mye motbør, og flere kommuner vil ha mer tid før de vurderer å gi sin støtte til det videre arbeidet, deriblant Oslo kommune. Nå vurderer helseminister Bent Høie (H) å gi kommuner mer tid til å svare. Arkvifoto.

Foto:

Åpner for å utsette svarfrist om journal-prosjekt

Helseminister Bent Høie (H) vil vurdere å gi utsatt frist for å signere intensjonserklæringen om journalprosjektet Akson.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn tre år gammel.

Dette skriver Kommunal Rapport (krever innlogg)

Fristen kommunene har fått for å signere en intensjonserklæring om det kommunale journalprosjektet Akson, var 1. juli.

Dagens Medisins artikler om En innbygger, en journal og Akson er samlet her.

Akson er tenkt å skulle finansieres som et spleiselag mellom staten og kommunene, og staten vil derfor vite hvor mange kommuner som støtter det videre arbeidet med prosjektet, før de finansierer sin andel av det.
Minst halvparten av kommunene (i innbyggertall) utenfor Helse Midt, må signere, er kravet fra Helse -og omsorgsdepartementet, ifølge Direktoratet for e-helses forprosjektrapport

Flere kommuner har bedt om utsettelse av fristen, og sier de må få svar på flere spørsmål før de vurderer å signere.

Nå sier statssekretær i helse- og omsorgsdepartementet, Inger Klippen (H), at det kan bli aktuelt å utsette fristen, ifølge Kommunal Rapport:

–  Fristen 1. juli er satt ut fra den statlige beslutningsprosessen og de frister som følger av det. Derfor er vi fort over på en annen tidsplan hvis kommunene må ha mer tid. Kommunene bør derfor planlegge med å beslutte signering før 1.juli. Dersom enkelte kommuner mot formodning ikke rekker dette eller har behov for særskilte avklaringer må vi ta stilling til det enkeltvis, skriver Klippen i en epost til Kommunal Rapport.

Som Dagens Medisin har skrevet, er 1.juli også datoen for når den eksterne kvalitetssikringsrapporten, KS2, skal legges frem.

Ifølge KS sin oversikt er det mandag 31 kommuner som har signert intensjonserklæringen. Dette representerer 6,13 prosent av innbyggerne.

Powered by Labrador CMS