Akershus universitetssykehus (Ahus) satser markant for å bygge opp kreftområdet. Samtidig har fem kreftleger forlatt arbeidsplassen sin ved kreftavdelingen.

Foto: Vidar Sandnes

Ahus: Fem onkologer har sluttet på to år

Flere kreftleger har sluttet ved onkologisk avdeling ved Akershus universitetssykehus (Ahus).

Publisert

Denne artikkelen er mer enn tre år gammel.

Dagens Medisin skrev mandag at en av Norges mest profilerte kreftleger, Daniel Heinrich, som også er leder for Norsk onkologisk forening, slutter ved Ahus. Han starter ved kreftavdelingen i sykehuset Innlandet, Gjøvik.

Heinrich sier til Dagens Medisin at han synes det er leit å forlate Ahus:

– Jeg forlater Ahus med tungt hjerte og ser med en viss bekymring på onkologisituasjonen der fremover, sa han.

Dagens Medisin har spurt Ahus om hva de mener er forklaringen på at kreftleger slutter så vidt hyppig, ettersom flere kreftleger har byttet jobb de siste to årene.

Anita Berg Pedersen, avdelingsleder ved Kreftavdelingen på Ahus, viser til at fire overleger har sluttet ved onkologisk avdeling siste to årene, i tillegg til Daniel Heinrich som nå altså slutter i april.

– Det er i alt syv medarbeidere som av ulike grunner har sluttet siste drøye tre år, åtte de siste fire årene. Onkologisk avdeling har i samme periode rekruttert elleve nye overleger. Antall overlegestillinger er fra 2018 til nå økt fra 12 til 14, og antall professorater er økt fra to til tre, sier hun til Dagens Medisin.

–  Vi ønsker medarbeiderne som har sluttet lykke til med nye utfordringer, selv om det er leit når medarbeidere og kolleger slutter. Det er ulike årsaker til turnover; både arbeidsvilkår, faglige utfordringer og andre vurderinger.

– Ahus jobber for å være en attraktiv arbeidsplass for onkologer. Vi har foran oss en markant oppbygging innen kreftområdet, i første omgang med en ny onkologisk sengepost og nye lokaler for dagbehandling høsten 2021. Det opprettes i den forbindelse tre nye overlegestillinger. Rekrutteringsprosessen er i gang, og ser positiv ut, sier Pedersen, som også sier at sykehuset satser på å utdanne nye spesialister.

Powered by Labrador CMS