Ærefull utnevnelse

Kari Fasting er utnevnt til æresmedlem i International Sociology of Sport Association (ISSA).

Publisert

Denne artikkelen er mer enn 10 år gammel.

Kari Fasting karakteriserer utnevnelsen som overraskende: – Det er en ære for meg å bli sammenlignet med idrettssosiologi- størrelser som tidligere har fått utnevnelsen, sier hun, ifølge Norges idrettshøgskole.
Enkelt valg
Elizabeth Pike
, generalsekretær i ISSA og den som foreslo Fasting til utnevnelsen, opplevde at det var enkelt for styret å enes om Karis æresmedlemskap. 
Ifølge Pike kjenner alle i det internasjonale idrettssosiologimiljøet til Kari Fasting. – Fasting har en lang internasjonal forskerkarriere med en imponerende publiseringsrate innen ulike områder knyttet til idrett og kjønn, og ikke minst til temaet kjønn og trakasseringsproblematikk innen idretten. Hun har hatt mange internasjonale verv, sier Pike.
Mange sentrale verv
For tiden er Fasting president i Women Sport International. Hun har gjennom en årrekke bidratt i forhold til ISSA.
Hun har vært medlem i ISSA siden 1983 og hatt flere sentrale verv i styret hvor det sitter representanter fra seks nasjoner: visepresident 1990 – 1992 og president 1992 – 1996.
Faglig bidragsyter
Journalen International Review for Sociology of Sport utkommer med fire nummer i året. Kari Fasting sitter i fagredaksjonen, og hennes bidrag til å høyne den akademiske standarden både i journalen og på konferansene.
Fasting har deltatt på de fleste årlige konferansene og vært hovedtaler (key note speaker) ved to av ISSAs internasjonale konferanser. Hun sørget for at NIH var vertskap for den internasjonale konferansen i 1997. Hun har også rekruttert mange av sine NIH-kolleger og stipendiater til konferansene og introdusert dem for organisasjonen. (gåh)

 

Powered by Labrador CMS