Universitetet i Oslo ligger på plass nummer 144 på internasjonal innovasjonsranking. Foto: Colourbox

Universitetet i Oslo langt nede på innovasjonsranking

Universitetet i Oslo er på plass nummer 144 i en internasjonal kåring som måler hvordan resultatene fra universiteter blir brukt i innovasjon.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Natures innovasjonsranking vurderer hvor ofte forskning ved universitet og andre statlige forskningsorganisasjoner siteres i patenter som eies av aktører utenfor akademiet.

Dette kan for eksempel være i foretak innen legemiddel- og biomedisinindustrien.

Karolinska høyt oppe
Karolinska Institutet ligger på plass nummer 38 i denne kåringen, mens man finner Universitetet i Oslo nede på 144. plass.

Uppsala University er nummer 77, Technical University of Denmark er på plass nummer 98, University of Helsinki ligger på plass nummer 113, og University of Copenhagen som nummer 132. Stockholm University ligger nede på plass nummer 159.

Ingen andre norske universiteter er representert på listen.

Viktig indikasjon
Karolinska er det eneste universitetet i Norden blant topp 50.

– Selv om man skal være forsiktig med å trekke langtgående slutninger av rankinger så er det en viktig indikasjon på hvordan KI står seg i relasjon til andre universiteter og en kvittering på at vi har forskning av høy kvalitet som dessuten er relevant for samfunnet rundt oss, sier Ole Petter Ottersen, rektor ved Karolinska.

Nyttige resultater
For å komme med på Nature Index Innovation kreves det dels mange publiseringer i høyrankede vitenskapelige tidsskrifter og dels at forskningsresultatene er nyttige og siterte i patenter.

Amerikanske universiteter tar 38 av de 50 øverste plasseringene i indeksen.

Powered by Labrador CMS