Driften av ambulanseflyene er beregnet å koste 500 millioner kroner fra 2019. Foto: Øystein Eugene Hermstad/Luftambulansetjenesten HF

Setter luftambulanse-kontrakt på vent

Luftambulansetjenesten HF utsetter signering av kontrakt for ambulanseflytjenester.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Luftambulansetjenesten HF utsetter signering av kontrakt for ambulanseflytjenester.

Det norske selskapet Lufttransport FW AS tapte anbudskonkurransen om nye ambulanseflytjenester for det svenske selskapet Babcock Scandinavian AirAmbulance.

Nå varsler Lufttransport AS, ifølge Luftambulansetjenesten HF, at de ber tingretten om midlertidig forføyning. Dette innebærer at Luftambulansetjenesten HF med å signere kontrakten med det svenske selskapet til Salten tingrett har behandlet saken.

– Det er forståelig at tapende part som i dag driver tjenesten ønsker å prøve dette for retten ettersom ambulanseflytjenesten utgjør så stor del av selskapets virksomhet, sier administrerende direktør i Luftambulansetjenesten HF, Øyvind Juell, i en pressemelding.
Luftambulansetjenesten HF vil dermed avvente videre prosess til saken er avgjort i rettsapparatet.
Det er ikke forventet at utsatt signering vil føre til forsinkelser i anskaffelsen, eller påvirke tjenestetilbudet til luftambulansetjenestens pasienter, ifølge foretaket.
 
Det er de regionale helseforetakene som betaler for all luftambulanse i Norge.

Det gjelder både helikopter og fly.

Årlig vil driften av ambulanseflyene koste 500 millioner kroner fra 2019. Kontrakten som skal signeres starter 1. juli 2019 og går til 2025 med mulig forlengelse til 2030.

Powered by Labrador CMS