SKJERPINGS: Lisbeth Normann ber sykehusene og kommunene sette opp farten når det kommer til bruk av elektronisk beslutningsstøtte for helsepersonell. Foto: Anne Grete Storvik

Ber sykehusene og kommunene om å skjerpe seg

– Elektronisk brukerstøtte for helsepersonell er avgjørende, sier statssekretær Lisbeth Normann (H).

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Det er for mange småkonger i sykehussektoren som har ført til de store ulikhetene i sykehusenes IT-systemer Ketil Kjenseth (V)

ARENDAL: At det norske helsevesenet sakker akterut når det kommer til digitalisering var gjenstand for debatt under Arendalsuka.
Statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet, Lisbeth Normann (H) vil ha større fart på digitaliseringen: 

– Må ha elektronisk beslutningsstøtte
– Vi underkommuniserer helsepersonells behov for beslutningsstøtte. Det går altfor treigt med evidensbaserte prosedyrer og retningslinjer elektronisk, sa Normann.

Hun ber sykehusene og kommunene om å skjerpe seg:

 – Nå må dere ta dere sammen og begynne å ta dette i bruk. Vi kan ikke drive evidensbasert praksis uten dette. Beslutningsstøtte for helsepersonell er avgjørende.

Skriver på tavler
– Jeg pleier å sende bilder til Christine Bergland, direktøren i E-helsedirektoratet. Jeg tar bilder når jeg ser whiteboards ute på sykehusene, der sykepleierne skriver tiltak for pasientene med sånn tusj som falmer i løpet av dagen.

 – Dette er altså i 2016, påpeker Normann.

Venstres Ketil Kjenseth, som var blant politikerne som deltok i debatten, mener farten på implementeringen må opp og at teknologien må få større plass i helseutdanningene.

– Det er for mange småkonger i sykehussektoren som har ført til de store ulikhetene i sykehusenes IT-systemer, sa han, under debatten som arrangeres av IKT Norge og selskapet Cerner.

Powered by Labrador CMS