Foto: Per Corneliussen

Krever innsyn i «interne» ventelister for alle sykehusene i landet

Ap vil se alle ventelistetall fra alle sykehus.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Helsepolitisk talsperson i Ap, Torgeir Micaelsen, vil at helseministeren skal samle inn tall fra alle sykehusene, og gi dem til Stortinget.
Som Dagen Medisin har skrevet, fører sykehusene to ventelister; en som offentligheten får se, og en som viser de ventende internt i sykehuset.

Ett eksempel er fra Oslo universitetssykehus (OUS), der det ved en klinikk står over 15.000 på den interne ventelisten, mens det på den offisielle ventelisten står i overkant av 2400 pasienter.
– Dette er informasjon som Stortinget nå krever å få se i en form som gjør den sammenlignbar for årene fra 2011 til denne dag, skriver Micaelsen i sitt spørsmål i Stortinget, til helseminister Bent Høie (H).
– Jeg ber om at Stortinget får det tallgrunnlaget regjeringen og sykehusene sitter på, brutt ned på enkeltforetak, helseregioner og samlet for landet i en form som er forståelig og sammenlignbar.

– Dersom det er informasjon som mangler for en eller flere av klinikkene eller sykehusene, ber jeg om at dette opplyses, men at dette ikke er til hinder for å gi Stortinget tallene og dokumentasjonen på det som det er mulig å legge frem, skriver Micaelsen.

Powered by Labrador CMS