Jonas Einarsson, styreleder i Targovax. Arkivfoto. Foto:

Melder om gode resultater for norskutviklet kreftvaksine

Det norske bioteknologiselskapet Targovax har presentert en foreløpig analyse av selskapets kreftvaksine som er under utvikling.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Targovax har under utvikling en vaksine mot kreft i bukspyttkjertelen, navngitt som TG01.

Ett års overlevelse
De foreløpige resultatene, som nå er lagt frem for selskapets investorer, indikerer ett-årig overlevelse når vaksinen brukes i kombinasjon med cellegift.

De ettårige overlevelsesdatane viser at 14 av 15 pasienter som ble fulgt opp var i live. En døde av en ikke-relatert lungebetennelse.

Gruppen var på totalt 19 pasienter, men fire av disse ga ikke sitt samtykke til å bli analysert for overlevelse.

Styreleder i Targovax, Jonar Einarsson, vil være forsiktig med å konkludere, men forteller at studien har gått veldig bra.

– Vi har jo  tidligere rapportert veldig gode immunresponser. Det at 14 av 14 fortsatt lever er et veldig godt utgangspunkt. Nå håper vi selvsagt på gode endepunkt-resultater. Om ett år vil vi få data på toårsoverlevelse – og håpet i fremtiden er selvsagt data på langtidsoverlevelse, sier Einarsson til Dagens Medisin.

Høy tilbakefallsrisiko
I dag er kirurgisk inngrep det eneste reelle alternativet for behandling av kreft i bukspyttkjertelen, og da i all hovedsak tilfeller der sykdommen blir diagnostisert tidlig. Det er høy risiko for tilbakefall.

Fem-årig overlevelse for pasienter som opereres er på kun ti prosent, mens for kirurgi med påfølgende cellegift er 5-årig overlevelse 21 prosent.

I 2015 fusjonerte Targovax og Oncos Therapeutics.

Powered by Labrador CMS