Foto: Colourbox

Har gått tom for stoffskifte-medisin til 196.000 pasienter

Det er nå helt tomt for et legemiddel mot lavt stoffskifte.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

OPPDATERT KL 18:11: Legemiddelfirmaet Takeda AS beklager at de har feilinformert Statens legemiddelverk om mangelen på dette legemidlet.

Nå er det fullstendig tomt for alle styrker av Levaxin, som er et legemiddel mot for lavt stoffskifte, melder Statens legemiddelverk (SLV):

Brukes av 196.000
– Vi har et annet produkt til erstatning, Euthyrox, men vi regner med å gå tom for det også. Vi får antakelig en dominoeffekt som vil vare til ut i april, sier fagmedisinsk direktør i SLV, Steinar Madsen.

Kan hente fra utlandet
– Til sammen er det 196.000 pasienter som bruker disse medisinene i Norge. Vi har åpnet for å hente pakninger fra utlandet, så vi håper ingen blir gående uten behandling. Det kan være forskjeller på medisinene som gjør at behandlingen kommer i ulage. Legene må derfor være forberedt på en god del spørsmål. Så vi spår en del pågang hos legene, sier han.
Produksjonsproblemer
Ifølge SLV skyldes mangelen produksjonsproblemer, og de sier produsenten Takeda har varslet om en viss mangel tidligere, men ikke i et slikt omfang.
– Vi vil ta dette opp med dem, her burde de gitt oss varsel. Dette rammer et stort antall pasienter, og betyr merarbeid for mange, blant annet legene, sier Madsen.

– Vi fikk ikke vite om dette før onsdag, gjennom pasienter som ringte SLV, sier han.

Dagens Medisin har vært i kontakt med Takeda, som sier de vil komme tilbake til saken.
Fullstendig informasjon om mangelen finns på SLVs hjemmesider.

Powered by Labrador CMS