KOSTNADSSMELL: Administrerende direktør Espen Remme orienterte på styremøte i Helse Møre og Romsdal onsdag. Foto: Helse Møre og Romsdal

Helse Møre og Romsdal sprakk med 110,5 millioner

Underskuddet i helseforetaket i forhold til resultatkravet i 2015 var på 110,5 millioner kroner.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

De dystre tallene ble lagt frem på styremøte i Helse Møre og Romsdal onsdag. Foretaket hadde rapportert inn en prognose på minus 85 millioner kroner til Helse Midt-Norge, men endte opp 110,5 millioner kroner dårligere enn kravet fra det regionale foretaket.

– Dette er veldig alvorlig. Det blir svært vanskelig å gjennomføre de store investeringene som vi står overfor, sier tillitsvalgt Charles Austnes, ifølge NRK.

Desembersmell
I løpet av 2015 har budsjettavviket økt jevnt og trutt, men bare i desember sprakk det med rundt 25 millioner kroner. Årsakene til det er merforbruk på utstyr og vedlikehold på 12,8 millioner kroner, legemidler 5 mill., labrekvisita 4,7 mill. og faktura fra andre helseforetak på egne pasienter på 6,8  millioner kroner.

Ledelsen innfører nå avgrenset innkjøpsstopp.

–  Alle tiltak som ligg i budsjettet blir fulgt opp månedlig framover. Utover disse tiltakene er det i januar innført avgrenset innkjøpsstopp, avgrenset reisevirksomhet, ikke ansettelser i stillinger/etablere nye tilbud uten at det er balanse i budsjettet i klinikken, og det er sett inn ekstra innsparingskrav på sentral stab og fellesavdelinger, opplyser økonomidirektør Heidi Nilsen på helseforetakets egne nettsider.

Tror på snuoperasjon
Styreleder Stein Kinserdal mener det bør være mulig å få snudd den økonomiske utviklingen.

– Et kutt på to prosent bør det være mulig å få til. Erfaringene fra andre steder viser også at god logistikk gir resultater uten at det går utover pasientbehandllingen. I tillegg spør jeg om vi er gode nok på koding, sier styreleder Stein Kinserdal, ifølge NRK.

Helseforetaket skal også starte med et omorganiseringsarbeid i 2016. Det skal bli færre toppledere og færre klinikker. Direktøren la frem to forslag til omorganisering som sendes ut på høring med frist til 29. februar.

Powered by Labrador CMS