Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

Ny prestisjepris til kreftforsker

Professor Harald Stenmark ved Universitetet i Oslo og NTNU har fått nok en prestisjefylt pris og er tildelt Forskningsrådets pris for fremragende forskning, Møbius 2015.

Annons:
LEDENDE: Prisvinner Harald Stenmark har bygget opp et verdensledende forskningsmiljø ved Senter for kreftbiomedisin. Foto: Universitetet i Oslo

Harald Stenmark får prisen for hans viktige oppdagelser om regulering av cellevekst og celledeling, mekanismer for å ta opp og transportere proteiner i celler og hvordan signaliseringsprosesser i cellen henger sammen med disse prosessene.

Les også: Norsk banebrytende hjernestudie

Prisvinneren har også bidratt vesentlig til forståelsen av nedbrytningsprosessene i cellene, skriver Forskningsrådet i sin omtale.

Stenmark har fått flere priser for sin forskning, og i fjor ble han tildelt Kong Olav Vs kreftforskningspris 2014.

Prisvinneren er professor ved Universitetet i Oslo (UiO), Medisinske fakultet og har en professor-bistilling ved NTNU.

Stenmark er også leder for Senter for kreftbiomedisin, et senter for fremragende forskning UiO og Oslo universitetssykehus.

Internasjonalt ledende
I juryens begrunnelse heter det: Harald Stenmark har i mange år vært en av de internasjonalt ledende forskerne innenfor disse svært kompetitive områdene. Han er også en miljøbygger som har etablert fruktbart samarbeid på høyt nivå lokalt, nasjonalt og internasjonalt.

Juryen har også lagt vekt på at Harald Stenmark er en leder som tar vare på unge talenter og understøtter utviklingen av deres karriere, skriver Forskningsrådet på sin hjemmeside.

Forskningsrådet viser til at Stenmark har gjort funn som kan endre forståelsen av hvordan celledeling reguleres og at resultatene kan bli viktige for behandling av kreft og andre sykdommer.

– Han får også prisen fordi han er en miljøbygger, og Stenmark har bygget opp et verdensledende forskningsmiljø ved Senter for kreftbiomedisin, uttaler Arvid Hallén, administrerende direktør i Forskningsrådet.

Møbius 2015-prisen for fremragende forskning er på én million kroner.

 

 

Kommentarer

Kontrollspørsmål for kommentarer   4 + 4 =   (legg sammen tallene for å kommentere)
OM KOMMENTARFELTET: Dårlig ytringsklima beskrives som et problem i deler av helsetjenesten, derfor har vi en åpning for anonyme kommentarer. Dagens Medisin oppfordrer imidlertid alle til å bruke fullt navn i kommentarfeltet, og kritisk vurdere om man har behov for å være anonym. Fullt navn og identifisering gjør debatten bedre – for alle! Ved å huke av boksen, godkjenner du publisering av kommentaren i artikkelen og Dagens Medisins regler for kommentarinnlegg.


Nyheter fra startsiden

STYREVERV I STRID MED ETISKE REGLER

Ber statsråden rydde opp6

GENÈVE: WHO - Helseforsamlingen 2018

Norge med internasjonalt helse-initiativ

GENÈVE: WHO - Helseforsamlingen 2018

Ambisøse mål for verdenshelsen fra WHO

GENÈVE: WHO - Helseforsamlingen 2018

Antibiotikaresistens krever global satsing nå

TRØNDEROPPRØRETS FASTLEGEUNDERSØKELSE

Fastleger frykter å gjøre feil2

Kommende DM Arena-møter

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!

Annonse: