Politiet har funnet 6000 timer med videoopptak hjemme hos den voldtektssiktede tidligere kommunelegen, som for det meste skal inneholde videoopptak av gynekologiske undersøkelser.

Voldtektssiktet kommuneoverlege hevder videomateriale beviser uskyld

Den tidligere kommuneoverlegen på Frosta sier at han filmet undersøkelser av pasienter for å bevise at han er uskyldig og er glad det ble gjort, ifølge NRK.

Publisert Sist oppdatert

NRK har fått innsyn i klagen som er sendt til Statens helsetilsyn, etter at den tidligere kommuneoverlegen i Frosta i Trøndelag ble fratatt sin legeautorisasjon i juni.

I klagen fremgår det blant annet at legen ville sikre bevis for at undersøkelsene ble gjennomført innenfor akseptable normer i tilfelle nye anklager, skriver avisen. Legen er klar over at videofilming er et brudd på gjeldende handlingsregler, men er i situasjonen glad for at materialet er laget.

Politiet har funnet flere harddisker hjemme hos legen, som inneholder over 6000 timer med videomateriale. De fleste av harddiskene skal inneholde videoer av gynekologiske undersøkelser som legen har utført på pasienter.

Den tidligere kommuneoverlegen er siktet for 34 voldtekter og misbruk av sin stilling til å oppnå seksuell omgang med pasienter. 

Totalt 93 kvinner har status som fornærmet i saken, oppgir etterforskningsleder Eivind Guldseth overfor NRK. Han er siktet for 34 voldtekter og for å ha misbrukt stillingen sin til å skaffe seg seksuell omgang.

De første filmene skal være fra 2016 og det siste fra 2021. Politiet startet etterforskning av den tidligere kommuneoverlegen i august i fjor, og han har hele tiden nektet straffskyld. 

Han mistet jobben som kommuneoverlege i Frosta i januar i år.

Powered by Labrador CMS