Foto: Kristin Henriksen

Slo på stortromma i operaen

Norsk Sykepleierforbund slo på stortromma under sin hundreårsfeiring i Operaen, der statsministeren skrudde på sjarmen overfor en nesten fullsatt sal av sykepleiere.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn 10 år gammel.

Den 24. september samlet hundreårsjubilanten tusen gjester i Den Norske Opera & Ballett i Oslo, og det var da en flørtende statsminister Jens Stoltenberg skrudde på sjarmen.

Han så ut over salen og uttalte til full applaus:

– Jeg føler nå at jeg nå har behov for akutt sykepleie. Og det i de fleste disipliner.

Les også: Sykepleierne feirer de første hundre år

Bekymret for størrelsen
Statsministeren fortsatte med å skryte av Norsk Sykepleierforbund, som et stort forbund med 100.000 medlemmer, men han hadde likevel en liten bekymring.

– Dere utgjør et stort og viktig forbund, Norges fjerde største med 99.543 medlemmer. Det er dobbelt så mange som i Arbeiderpartiet, og det gjør meg litt rolig.

Jens Stoltenberg trakk så frem to andre forhold ved forbundet og sykepleierne.

– Dere kan feire hundre år med vissheten om at dere har fremtiden foran dere. Sykepleien er en vekstbransje. Og så er jeg glad for å kunne gratulere dere for det arbeidet dere gjøre som sykepleiere.

Finansministeren overrasket
Etter statsministeren hyllest til sykepleierne var det det de andre politikernes og samarbeids tur, men de ble vist på storskjerm som opptak. Sykepleiere fra hele landet, tidligere og nåværende fylkesledere og forbundsledere og promininente gjester med Dronningen i spissen, fikk så overvære en storslagen og minneverdig forestilling, der amatører og profesjonelle sørget for at både latteren og applausen satt løst.

De fleste ble overrasket, da finansminister Sigbjørn Johnsen leste dikt av skogens dikter Hans Sørli, og hele salen sang med, da Heine Totland og Gisle Børge Styve vekselsvis underholdt med kjente sanger i en humoristisk vri.

Les mer på Sykepleierforbundet sine nettsider

Powered by Labrador CMS