TILBYR SYKEPLEIERVIKARER: Bemanningsbyrået Dedicare øker inntektene i Norge. Selskapet tilbyr var størst på sykepleier-vikarer i sykehusene i første kvartal i år. Foto: Getty Images

Økte inntekter for bemanningsbyrå for sykepleiere

Selskapet Dedicare har økt inntektene i Norge med over 20 prosent så langt i år.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fire år gammel.

Fra januar til juni økte bemanningsbyrået Dedicare sine inntekter for virksomheten i Norge med 21,2 prosent eller 134,5 millioner svenske kroner. Det viser en fersk delårsrapport fra selskapet.

– Virksomheten i Norge utvikles veldig godt med tilvekst både på omsetning og resultat. Det forbedrede resultatet beror på at vi har lykkes med å ansette flere bemanningskonsulenter, leger, sykepleiere og pedagoger, samt økt salget til eksisterende og nye kunder, sier konsernsjef Krister Widström i en pressemelding.

Med 25.527 fakturerte arbeidstimer toppet bemanningsbyrået listen over hvilke byråer sykehusene har brukt mest i første kvartal i år, når det gjelder vikartjenester i kategorien «sykepleier, spesialsykepleier og jordmor», ifølge statistikk fra Sykehusinnkjøp. Selskapet leverer flest sykepleier-vikarer.

Økt lønnsnivå gir dårligere resultat i Sverige

Virksomheten til det skandinaviske selskapet har derimot gått dårligere i Sverige. Her minsket inntektene med 4,4 prosent sammenlignet med fjoråret.

– Dette er samme tendens som vi har sett de siste kvartalene, årsaken er til dels økt lønnsnivå for bemanningskonsulenter, sykepleiere og leger, og dels at markedet for sosionomer har minsket, kommenterer konsernsjefen.

Selskapet har også startet nye satsninger i Finland og Danmark.

Powered by Labrador CMS