Allerede i mai fikk Helse Stavanger et forvarsel fra helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) at hun ikke hadde planer om noen ekstrabevilgninger til det nye sykehuset i Stavanger. 

Foto: Julie Kalveland

Andre trinn av sykehusutbygging i Stavanger utsettes

Innstrammingene i statsbudsjettet gjør at Helse Stavanger må utsette byggetrinn to av det nye Stavanger universitetssjukehus (SUS) på ubestemt tid.

Første del kan komme i drift i fjerde kvartal 2024, mens realisering av andre byggetrinn er vanskelig eller umulig å anslå per nå, skriver Stavanger Aftenblad.

Tidligere har planen vært ferdigstillelse av det nye sykehuset på Ullandhaug innen 2040, men dette er nå usikkert.

Tor Albert Ersdal, økonomi- og finansdirektør i Helse Stavanger, regner nå på hvilke konsekvenser statsbudsjettet vil få for sykehusplanene.

– På kort sikt er oppstart av andre byggetrinn ikke veldig realistisk. Nå konsentrerer vi oss om å få budsjettet til å henge sammen for å ferdigstille første byggetrinn og ha råd til utstyr til driften, sier han.

Allerede i mai fikk Helse Stavanger et forvarsel fra helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) at hun ikke hadde planer om noen ekstrabevilgninger til det nye sykehuset.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS