VIL HA SVAR: Akademikernes forhandlingsleder Rune Frøyland, krever svar fra helseministeren. Foto: Målfrid Bordvik

Ber Høie forklare politisk bestilling

Fra fredag morgen er ytterligere ytterligere 119 medlemmer i Akademikerne ved fire sykehus tatt ut i streik.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Sykehusene Akershus universitetssykehus (AHUS), Sykehuset i Vestfold, St. Olavs hospital og vestre Viken er berørt opptrappingen av streiken, som startet onsdag.

Nå ber Akademikerne og forhandlingsleder Rune Frøyland om dokumentasjon på arbeidsgiverorganisasjonen Spekters påstand om at pålegg fra politiske myndigheter er en av grunnene til at de vil innføre individuelle arbeidsplaner for legene.

Politiske føringer?
Arbeidstakerorganisasjonen krever, i et brev til helseminister Bent Høie, om avklaring på hvilke politiske føringer regjeringen har kommet med.
De spør om det er «riktig at ministeren mener at individuelle vaktplaner er det eneste grepet som sikrer langsiktig planlegging i sykehus. Vi ber også ministeren svare på om han opplever at dagens kollektive planer er til hinder for regjeringens ønsker.», heter det i brevet.

 Akademikerne viser til at Spekter mener det er
« … svært vanskelig for sykehusene å planlegge tilbudet til pasientene i tråd med nye pasientrettigheter, pålegg fra politiske myndigheter, økte forventninger i befolkningen og gjennomføringen av ny spesialistutdanning for leger.»

Ber om avklaring
– Spekter begrunner sykehuskonflikten med en bestilling fra politiske myndigheter som vi hverken har sett eller forstår. Derfor har vi nå sendt et brev til helseminister Bent Høie der vi ber ham om å avklare hva han har sagt og mener, sier forhandlingsleder Rune Frøyland i Akademikerne helse i en pressemelding.

Powered by Labrador CMS