ØKNING: Flere pasienter fikk behandling på norske sykehus i fjor sammenlignet med 2019. Illustrasjonsfoto: Jil Yngland / NTB

Flere pasienter på sykehusene i fjor

I fjor ble to millioner pasienter behandlet på norske sykehus. Flertallet av pasientene var kvinner, men menn var innlagt lengre.

Publisert Sist oppdatert

Tall fra SSB viser at to millioner pasienter ble behandlet på norske sykehus i fjor. Det er en økning på 4 prosent sammenlignet med 2019, som var det siste hele året før pandemien inntraff.

Rundt 1.115.000 kvinner fikk behandling på sykehus i fjor, mens tilsvarende tall for menn var 952.000. Kjønnsforskjellen var størst i aldersgruppen 20–39 år, men det skyldes i hovedsak svangerskapsoppfølging og fødsler.

Menn hadde imidlertid noe lengre gjennomsnittlig liggetid på sykehus enn kvinner, med 4,3 mot 3,9 døgn. Det gjaldt alle aldersgrupper, med unntak for de yngste barna (0-9 år).

SSB-tallene viser også at polikliniske behandlinger var mest vanlig, med 1,9 millioner pasienter. Det innebærer ofte enklere undersøkelser og behandlinger uten behov for innleggelse.

Men fremdeles hadde rundt en av fire pasienter et eller flere døgnopphold på norske sykehus i fjor.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS