FÅR MIDLERTIDIG ERSTATTER: Sørlandet sykehus Flekkefjord får en fungerende klinikksjef til en ny er på plass. Foto: Arkivfoto
FÅR MIDLERTIDIG ERSTATTER: Sørlandet sykehus Flekkefjord får en fungerende klinikksjef til en ny er på plass. Foto: Arkivfoto

Klinikkdirektør i Flekkefjord slutter på dagen

Øystein Evjen Olsen forlater lederstillingen ved Sørlandet sykehus Flekkefjord.

Publisert Sist oppdatert

Øystein Evjen Olsen har vært klinikkdirektør ved sykehuset siden 2019. Han fratrer stillingen umiddelbart.

Øystein Evjen Olsen Foto: Arkivfoto
Øystein Evjen Olsen Foto: Arkivfoto

–Dette har vært en krevende periode. Jeg og mine kolleger har brukt mye tid og energi på å videreutvikle kvalitetsarbeidet og styrke intern organisering. På tross av dette har jeg ikke kommet i havn, uttaler Olsen i en pressemelding.

–Nå må det skapes nødvendige faglige nettverk som kan sikre et robust sykehus. Dette arbeidet er påbegynt, og nå overlater jeg til en neste klinikkdirektør å fortsette arbeidet.

Administrerende direktør Nina Mevold ved Sørlandet sykehus viser til at Olsen har hatt en krevende oppgave.

- Jeg vil først og fremst takke Øystein Evjen Olsen for hans utrettelige engasjement for sykehuset i Flekkefjord. Han har hatt et genuint ønske om å få til en forsvarlig og trygg drift av sykehuset. Det har vært en krevende oppgave, ikke minst med tanke på utgangspunktet med saken om uønskede hendelser som møtte ham da han tiltrådte og med dagens utfordringer med å rekruttere nødvendig helsepersonell, uttaler direktøren.

Tone Kristin Hansen ny fungerende direktør

Tidligere denne måneden uttalte ordfører i Arendal Robert Nordli (Ap) ifølge NRK at han ikke har tillit til sykehusledelsen etter saken der en lege ved Flekkefjord sykehus utførte en rekke feiloperasjoner.

Statsforvalteren har nettopp konkludert med lovbrudd og uforsvarlig behandling i en ny tilsynssak ved ortopedisk avdeling ved sykehuset i Flekkefjord, ifølge NRK Sørlandet.

Fra onsdag 29. mars vil Tone Kristin Hansen være fungerende klinikkdirektør. Hansen har siden 2016 vært avdelingssjef for anestesi, intensiv og operasjon ved Sørlandet sykehus Arendal.

Powered by Labrador CMS