Sveinung Stensland (H). Arkivfoto Foto:

– Vil følge med på HOD

– Vi vil følge nøye med på at departementet følger intensjonene i Legemiddelmeldingen, sier Sveinung Stensland (H).

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Legemiddelindustrien (LMI) foreslo, under behandlingen av Legemiddelmeldingen, at informasjon om reseptpliktige legemidler til pasientene i etterkant av legens forskrivning ikke burde regnes som reklame.

Nå har Helse- og omsorgsdepartementet (HOD) kommet frem til at slik informasjon til pasientene er å betegne som reklame, og dermed ikke tillatt, som Dagens Medisin skrev torsdag.

Høyrepolitiker Sveinung Stensland, medlem i Helse- og omsorgskomiteen, sier han vil følge nøye med på hva HOD gjør når det kommer til intensjonene i Legemiddelmeldingen.
– Det er hevet over enhver tvil at vi i Legemiddelmeldingen har vedtatt at industrien skal være med å utvikle informasjon til pasientene. Men det er ikke slik at de skal få lov å lage reklamekampanjer. Jeg må si jeg synes det er litt spesielt at en er så opptatt av at industrien ikke skal bidra, når Stortinget har vært så tydelige i legemiddelmeldingen.

– Viktigere synes jeg det er at Stortinget er tydelige på at vi imøteser et regelverk som tillater elektroniske hjelpemidler, som apper, til å sikre riktig legemiddelbruk, sier Stensland.

– Mener du at legemiddelselskapene burde få lov å informere pasientene om legemidler etter at de har fått dem forskrevet?

 – Vi vil følge nøye med på at departementet følger intensjonene i Legemiddelmeldingen, sier Stensland.

Powered by Labrador CMS