Knut Harald Eriksen har jobbet ved medisinsk avdeling i Kirkenes sykehus siden 2004. Foto: Bernt Nilsen

Knut Harald Eriksen har jobbet ved medisinsk avdeling i Kirkenes sykehus siden 2004.

Foto: Bernt Nilsen

Han er årets kollega i Helse Nord

Knut Harald Eriksen, psykiatrisk sykepleier ved medisinsk klinikk i Kirkenes sykehus ble kåret til Årets kollega.

- Han er vår kaos-pilot! Uansett hvor travelt det er på jobb møter han kollegaer, pasienter og pårørende med et smil og positive ord, sier kollegene om Knut Harald Eriksen, sykepleieren i Finnmarkssykehuset, som er kåret til Årets kollega i Helse Nord.

Vinneren av Helse Nord-utmerkelsen Årets kollega 2021 ble offentliggjort på Helse Nords pasientsikkerhetskonferanse som ble arrangert digitalt 15. og 16. februar 2022. Det var programkomiteen for konferansen som for fire år siden tok initiativ til prisen, med mål om å fokusere ekstra på arbeidsmiljø og pasientsikkerhet.

Dette ifølge Helse Nord sine nettsider. 

Et positivt bidrag til arbeidsmiljøet

–​ Knut Harald har virkelig har gjort seg fortjent til prisen. Uansett når jeg treffer han er han alltid i godt humør og har positive bidrag til arbeidsmiljøet. Uansett om jeg møter ham på vei til jobb eller på informasjon og drøftingsmøte, sier Rita Jørgensen, klinikksjef på Kirkenes sykehus.

Eriksen har jobbet ved medisinsk avdeling i Kirkenes sykehus siden 2004. Ved siden av jobben som sykepleier, har han hatt et et brennende samfunnsengasjement, spesielt for temaer som omhandler psykisk helse. Som hovedtillitsvalgt siden 2018 er han heller ikke redd for å fronte de medarbeidernes sak, noe som juryen vektet som en viktig egenskap.

–  Betyr enormt mye

– Jeg ante virkelig ingenting! For en fantastisk overraskelse. Dette kan ikke måles i penger, sier Eriksen om prisen. 

– Det å bli løftet frem av sine kollegaer på denne måte, betyr enomt mye. Kollegiet mitt har vært det viktigste i mitt yrkesaktive liv, sier den psykiatriske sykepleier som har jobbet på medisinsk avdeling siden 2002.

Les hele saken her

Powered by Labrador CMS