LØNNSFORHANDLINGER: – Det er klart dette påvirker forventningene i vårt lønnsoppgjør, sier leder Lill Sverresdatter Larsen i Sykepleierforbundet om statens tilbud til bøndene.

Foto:

Sykepleierne vil skru opp lønnskravet

Etter at staten tilbød over 10 milliarder kroner til bøndene, varsler Sykepleierforbundet at de vil justere opp sitt lønnskrav.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn to år gammel.

Årets jordbruksoppgjør blir historisk høyt, og det går ikke ubemerket hen hos sykepleierne, skriver Dagbladet.

– Det er klart dette påvirker forventningene i vårt lønnsoppgjør, sier leder Lill Sverresdatter Larsen i Sykepleierforbundet, som snart skal i gang med lønnsforhandlinger.

– Sykepleiemangelen er en alvorlig risiko

Bøndene har blant annet argumentert med næringens nasjonale betydning. Sykepleierlederen sier helsetjenester også er en sentral del av beredskapen i landet.

– Jeg er fra landbrukskommunen Balsfjord og ser landbruk som en viktig del av Norge. Like viktig for beredskapen er helsetjenester i hele landet, og her er sykepleiemangelen en alvorlig brist og risiko, sier hun til avisa.

Overfor Dagens Medisin viste forbundslederen forrige uke til at det i dag mangler 7000 sykepleiere, og at dette tallet forventes å ha økt til 28.000 i 2035. 

– I ethvert tariffoppgjør må arbeidsgiverne gjøre hva de kan for å beholde alle de sykepleierne som de kan, sa Sverresdatter Larsen. 

Forhandlinger utsatt
Forrige uke ble det også klart at forhandlingene om sykehussykepleiernes lønn, som skulle starte 5. mai, blir utsatt. 

Sykepleierforbundet skulle levere sitt krav til arbeidsgiverforeningen Spekter torsdag forrige uke, men forhandlingene er nå utsatt til 30. mai, meldte Sykepleien.

43.000 sykepleiere er omfattet av Spekter-oppgjøret.

Les også: Legeforeningen krever redusert legevakt-belastning

Powered by Labrador CMS