FRA FAG TIL TRYGD: Den 31. august sluttet Marit Hermansen i vervet som president i legenes fagforening. Nå skal hun jobbe med trygdemedisin. Foto: Vidar Sandnes

FRA FAG TIL TRYGD: Den 31. august sluttet Marit Hermansen i vervet som president i legenes fagforening. Nå skal hun jobbe med trygdemedisin.

Foto: Vidar Sandnes

Eks-legepresident går til Nav

Marit Hermansen, tidligere president i Legeforeningen, har fått ny jobb. 

Publisert

Denne artikkelen er mer enn to år gammel.

Marit Hermansen gikk i høst av etter å ha hatt toppvervet i Legeforeningen i seks år. Nå venter en ny jobb som sjeflege i Nav.

Nav består av Arbeids- og velferdsetaten og deler av kommunenes sosialtjenester.

Sjeflegen har det overordnede trygdemedisinske ansvaret i Nav.

Hermansen er spesialist i allmennmedisin og har bakgrunn som fastlege i Grue kommune i Innlandet. Hun kom fra jobben som leder for Norsk forening for allmennmedisin (NFA).

– Jeg er veldig glad for å ha fått dette tilbudet og er spent på jobben. Jeg håper å kunne bidra med min kompetanse og kunne gjøre et godt stykke arbeid, sier Hermansen til Dagens Medisin.

Hun sier hun ble «invitert inn» i prosessen knyttet til stillingen.

– Jeg har alltid vært samfunnsengasjert og som president i Legeforeningen var en sterk offentlig helsetjeneste min ledestjerne. Å kunne være med på å bygge fremtidens velferdstjenester, som er grunnleggende i vårt samfunn, er en fin fortsettelse.

På tampen av presidentperioden fikk Hermansen flere verv. Hun er valgt inn som etikkleder i Verdens legeforening (WMA) og styremedlem i Helseplattformen.

Powered by Labrador CMS