KORONA-RIK: Espen Rostrup Nakstad har tjent gode penger på pandemien.

Foto: Vidar Sandnes

– Aksjonær i smittevernsselskap som tyvedoblet omsetningen

Selskapet omsatte for enorme summer i 2020.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn to år gammel.

Saken er også omtalt av NTB og VG.

– Det stemmer at jeg er en av oppfinnerne som i 2014 lagde en kuvøse for ebolapasienter. Oppfinnelsen ble kommersialisert av innovasjonsselskapet til Oslo universitetssykehus og Universitetet i Oslo i samarbeid med norske industripartnere, sier Nakstad til Finansavisen.

Selskapet det er snakk om, EpiGuard, omsatte i 2019 for 4,8 millioner kroner. I det påfølgende koronaåret omsatte selskapet for svimlende 99,9 millioner kroner, med et dritsresultat på 47 millioner. Nakstad eier 2,6 prosent av aksjene, og Finansavisen skriver at aksjeposten hans kan være verdt mellom 15 til 16 millioner kroner.

Selv mener Nakstad at hans tilknytning til selskapet ikke medfører interessekonflikter med stillingen i Helsedirektoratet. Styrevervet skal også være ulønnet.

– Jeg har naturligvis erklært meg inhabil i alle potensielle saker knyttet til denne oppfinnelsen hos tidligere og nåværende arbeidsgivere, i tråd med det norske habilitetsreglementet, sier Nakstad, og forteller at han i fjor ba om en vurdering av sin habilitet for å være på den sikre siden, skriver avisen.

Powered by Labrador CMS