E-RESEPT PÅ NETT: Det er gjort tekniske endringer i løsningen for e-resept for å tilrettelegge for netthandel.  Foto: Colourbox
E-RESEPT PÅ NETT: Det er gjort tekniske endringer i løsningen for e-resept for å tilrettelegge for netthandel. Foto: Colourbox

Reseptmedisiner nå i nettapotek

Fra og med i dag er det mulig å bestille reseptbelagte medisiner på nett.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Nettapotek har eksistert lenge, men hittil har det bare vært mulig å bestille vanlige apotekvarer på internett.

19. oktober er koblingen til e-resept på plass, som gjør det mulig å bestille reseptbelagte medisiner i nettapotekene og få disse levert hjem eller på postkontoret.

– Når nettapotekene kobles til den nasjonale e-reseptløsningen bidrar dette til enklere legemiddelhåndtering for pasientene. Dette er trygt og enkelt for alle som ønsker å handle på nett, særlig for bevegelseshemmede og de som bor langt fra et apotek, sier Bodil Rabben, divisjonsdirektør i Direktoratet for e-helse.

Det er Direktoratet for e-helse som fikk i oppdrag fra Helse- og omsorgsdepartementet å legge til rette for etablering av nettapotek.

– Vi har sammen med nettapotek-aktørene hatt fokus på å etablere løsninger som sikrer høy kvalitet og pasientsikkerhet. Vi er et skritt videre i digitaliseringen av helse-Norge, sier Rabben.

Powered by Labrador CMS