STORFORNØYD FABRIKKSJEF: – En stor tillitserklæring til alle som over flere år har videreført og utviklet anleggets posisjon som trygt og leveransedyktig, sier Lindesnes-fabrikkens direktør, Jon Gabriel Noddeland, om den store investeringen GE Healthcare nå legger i fabrikken på Lindesnes. Bilder i montasje: GE Healthcare

Foto:

GE Healthcare legger 800 millioner kroner i Lindesnes-fabrikken

Gigantinvesteringen gjøres for å utvide produksjonskapasitet for produksjon av virkestoffet iohexol, som brukes i jodholdige kontrastmidler. Satsingen vil ifølge selskapet skape rundt 100 nye arbeidsplasser.

Publisert Sist oppdatert

GE Healthcare Norge

GE Healthcare AS er Norges største farmasøytiske bedrift med i overkant av 1000 ansatte, jevnt fordelt mellom produksjonsanleggene ved Lindesnes og i Oslo.GE Healthcare AS har en årlig omsetning på ~10 milliarder NOK og bidrar til 2% av fastlandseksporten.GE Healthcare er verdens største produsent av legemidler for røntgenkontrast, men har også utstrakt aktivitet innenfor Forskning- og Utvikling.Kilde: GE Healthcare

GE Healthcare meldte om nyheten i en pressemelding torsdag. Ifølge selskapet er investeringen en del av en bredere forpliktelse for å imøtekomme økende etterspørsel etter kontrastmidler, som er forventet å doble det neste tiåret. Disse kontrastmidlene brukes til medisinske billeddiagnostiske prosedyrer (røntgen og CT) verden over for å forbedre visualisering av organer, blodårer og vev innenfor mange ulike sykdomsområder.

GE Healthcare skriver også at de har et mål om å produsere 30 millioner flere pasientdoser med kontrastmiddel årlig innen 2025, som et resultat av kapasitetsutvidelser.

– Satser videre på fabrikken i Lindesnes

– GE Healthcare er Norges største farmasøytiske bedrift og viser med denne store investeringen at vi satser videre på fabrikken i Lindesnes og våre dyktige kollegaer der, sier Cathrine Thomassen, administrerende direktør i GE Healthcare Norge, i en uttalelse fra selskapet. 

Gabriel Noddeland, fabrikkdirektør ved GE-fabrikken i Lindesnes, sier følgende:

– Denne satsingen på Lindesnes er spennende og en stor tillitserklæring til alle som over flere år har videreført og utviklet anleggets posisjon som trygt og leveransedyktig. Investeringen på rundt 800 milloner kroner har store positive lokale ringvirkninger, og kan skape rundt 100 nye arbeidsplasser.

Stort behov for jod

Den 450 mål store tomten hvor Lindesnes-fabrikken er lokalisert, har vært i drift siden 1974, og har over 450 arbeidsplasser. Der konverteres jod til legemiddelsubstans gjennom flere kjemiske prosesser. I oktober annonserte GE Healthcare en mangeårig avtale med SQM, et Chile-basert gruveselskap, for å sikre det økende behovet for jod som er nøkkelingrediensen i jodholdig kontrastmidler.

Powered by Labrador CMS