GULLGRUVE: Pfizer og BioNTech var de første som fikk godkjent sin koronavaksine. Begge selskapene har tjent godt på vaksinekappløpet.  Foto: Colorbox

GULLGRUVE: Pfizer og BioNTech var de første som fikk godkjent sin koronavaksine. Begge selskapene har tjent godt på vaksinekappløpet. 

Foto: Colorbox

Selskapet har solgt vaksiner for over fem milliarder euro

Det tyske vaksineselskapet BioNTech har hatt en inntjening langt over forventningene. Det samme har selskapets amerkanske partner Pfizer. 

Denne artikkelen er mer enn to år gammel.

BioNTech har solgt koronavaksiner for rundt 5,3 milliarder euro, mot en forventet inntjening på 3,4 milliarder euro. Det kommer frem av regnskapet for andre kvartal, som ble offentliggjort mandag denne uken.

Nettoinntjeningen er på 2,8 milliarder euro for kvartalet, mot en forventning på rett over to milliarder, skriver nyhetsbyrået AF Ritzau, ifølge Medwatch.

Samtidig oppjusterer selskapet forventningene til salget fremover, fra 12,4 milliarder euro til 15,9 milliarder.

Opp ti prosent

Mandagens regnskapstall sendte BioNTechs aksjer opp ti prosent på det amerikanske børsmarkedet.

Da regnskapet ble lagt frem, uttalte BioNTechs direktør, Ugur Sahin, at førstegenerasjonsvaksinen også virker mot Delta-varianten av koronaviruset og at det derfor ikke er nødvendig å videreutvikle vaksinen.

Toppsjefen selv har for øvrig sett formuen sin stige med mange milliarder euro i løpet av 2021.

10 milliarder på et halvår

Koronavaksinen utvikles sammen med det amerikanske selskapet Pfizer og er godkjent for bruk i både EU, USA og flere andre land.

Pfizer og BioNTech var de første som fikk godkjenning til sin koronavaksine i EU og USA.

Dette gjør seg også synlig i Pfizers halvårsregnskap. Pfizer tjente 10, 8 milliarder dollar de første seks månedene av 2021.

Powered by Labrador CMS