SKAL FORHANDLE: Lill Sverresdatter Larsen leder Norsk Sykepleierforbund som skal til mekling hos Riksmekleren.

Foto: Vidar Sandnes

Sykepleierne og KS møtes til mekling i slutten av november

20. november skal KS og Norsk Sykepleierforbund møtes til mekling, etter at sykepleierne avslo resultatet av årets forhandlinger.– Løsningen avhenger av reell profil eller tiltak som ivaretar kommunenes behov for å rekruttere og beholde livsnødvendig kompetanse, sier forbundsleder Lill Sverresdatter Larsen.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn tre år gammel.

Norsk Sykepleierforbund sa tidligere denne uken nei til resultatet fra årets lønnsoppgjør med KS, som organiserer kommunene. Dette skjedde etter at foreningen gjennomførte en avstemning blant egne medlemmer. 95 prosent av medlemmene stemte mot den foreslåtte løsningen.

Nå er det satt opp tid til mekling hos Riksmekleren. Meklingen starter opp 20. november og fristen for å bli enige går ut ved midnatt, natt til søndag 22. november.

– Vi møter til mekling med mål om løsning, sier forbundsleder Lill Sverresdatter Larsen i Norsk Sykepleierforbund til Dagens Medisin.

Vil ha rekrutteringstiltak

Dagens sykepleiermangel er en del av bakgrunnen for uenigheten.

– Vi vet at arbeidsgiver forstår utfordringsbildet, men løsningen avhenger av reell profil eller tiltak som ivaretar kommunenes behov for å rekruttere og beholde livsnødvendig kompetanse, sier Larsen.

Støtter legene

Legeforeningen har varslet streik fra mandag. Legene vil streike for å få begrenset hvor mye den enkelte lege skal måtte jobbe på legevakt. På spørsmål om hvordan sykepleierne reagerer på legenes streik, svarer Larsen slik:

– NSF støtter legene i streik mot KS, også fastleger har rett til arbeidsforhold som reguleres på en helsefremmende måte.

Første mulige streikedag, dersom det ikke blir enighet mellom KS og Norsk Sykepleierforbund, er søndag 22. november, ifølge Norsk Sykepleierforbund.

Dagens Medisin har vært i kontakt med KS i forbindelse med meklingen, men KS har ikke besvart henvendelsen fra Dagens Medisin fredag ettermiddag.

Powered by Labrador CMS