Konkurransetilsynet har gjort databeslag hos flere aktører i et 'helserelatert marked' for å få avkreftet eller bekreftet om det er hold i mistanken om ulovlig samarbeid, opplyser etterforskningsdirektør Kari Bjørkhaug. Foto: Konkurransetilsynet

Konkurransetilsynet har gjort databeslag hos flere aktører i et "helserelatert marked" for å få avkreftet eller bekreftet om det er hold i mistanken om ulovlig samarbeid, opplyser etterforskningsdirektør Kari Bjørkhaug.

Foto: Konkurransetilsynet

Konkurransetilsynet mistenker ulovlig samarbeid mellom aktører i helse

Konkurransetilsynet har gjort databeslag etter mistanke om ulovlig samarbeid mellom aktører i et helserelatert marked.

Publisert

Det var i mai at Konkurransetilsynet gjennomførte såkalt bevissikring hos aktører i et helserelatert marked.

–  Vi har grunn til å anta at det har foregått utveksling av konkurransesensitiv informasjon mellom aktører i et helserelatert marked. Derfor har vi gjennomført en uvarslet kontroll for å få bekreftet eller avkreftet mistanken om ulovlig samarbeid, sier etterforskningsdirektør i Konkurransetilsynet, Kari Bjørkhaug.

Hun vil overfor Dagens Medisin ikke gå inn på hvilke aktører det er snakk om, og hun vil heller ikke si hvor mange de har kontrollert, annet enn at det er flere.

–  Vi ønsker ikke å bidra til å identifisere aktører, og derfor har vi landet på denne formuleringen.

–  Når vi er ute og sikrer bevis - så er det vårt innledende etterforskningsskritt som vi kan utføre når vi mistenker brudd på loven. Det er ikke dermed slik at noen er skyldige i overtredelse, understreker hun.

–  Vi har gjort databeslag, og ser om det er hold i mistanken om ulovlig samarbeid; utveksling av konkurransesensitiv informasjon. Dette kan eksempelvis være priser. Tilsynet gjennomgår nå relevant beslaglagt materiale, og mer i saken vil ikke bli avklart før til høsten, opplyser Bjørkhaug til Dagens Medisin. 

Powered by Labrador CMS