TILBAKE TIL LEGEFORENINGEN: Johan Torgersen har tidligere vært leder for Yngre legers forening. Nå skal han lede medisinsk fagavdeling i Legeforeningen. Foto: Arkivfoto/Vidar Sandnes
TILBAKE TIL LEGEFORENINGEN: Johan Torgersen har tidligere vært leder for Yngre legers forening. Nå skal han lede medisinsk fagavdeling i Legeforeningen. Foto: Arkivfoto/Vidar Sandnes

Johan Torgersen blir avdelingsdirektør i Legeforeningen

Helsedirektorat-toppen får ny jobb som medisinsk fagdirektør.

Publisert Sist oppdatert

Johan Georg Røstad Torgersen er anestesilege og har siden 2015 vært divisjonsdirektør i Helsedirektoratet.

Nå har han fått ny stilling som medisinsk fagdirektør i Legeforeningen.

- Det er ingen dramatikk i dette. Jeg er 48 år og midt i arbeidslivet, og det var på tide å gjøre noe annet, sier Torgersen til Dagens Medisin.

Han overtar jobben etter Jan Emil Kristoffersen som pensjonerer seg til sommeren.

Skal styrke «faget»

Torgersen har blant annet bakgrunn fra Kirurgisk serviceklinikk i Helse Bergen, som vaktlege i offshore beredskap og prosjektleder i saniteten i Sjøforsvaret. Han har også forsket på kognitiv funksjon etter kritisk sykdom og har en doktorgrad innen intensivmedisin fra Universitetet i Bergen.

Før han startet i jobben i Helsedirektoratet var han leder for Yngre legers forening, som er en del av Legeforeningen.

Torgersen får ansvaret for å lede medisinsk fagavdeling, som har 35 ansatte. I stillingsutlysningen fremgår det at foreningen har besluttet å «styrke fagets plass i foreningen» og at den nye fagdirektøren vil få en viktig rolle i å legge til rette for og gjennomføre endringer.

- Det er en veldig spennende jobb. Jeg har stortrivdes i Helsedirektoratet, men jeg er klar til å gjøre noe annet og komme litt mer tilbake til faget. Jeg ser frem til å fortsette å jobbe med dyktige medarbeidere, men nå med andre medarbeidere med litt annen kompetanse, og å gå dypere inn i de faglige diskusjonene.

Frem til han tiltrer sin nye stilling 1.juni fortsetter han å jobbe i direktoratet, men har sagt fra seg rollen som divisjonsdirektør. Helga Katharina Haug er nå fungerende divisjonsdirektør kvalitet og forløp.

Powered by Labrador CMS