STREIKER: - Jegg vet at det er mange pasienter som ikke får den behandlingen de skal ha, sier Elisabeth Gulowsen Celius, som håper å gå tilbake til legejobben så raskt som mulig. Foto: Målfrid Bordvik

– Vi er ikke utdannet til å dele ut løpesedler og steke vafler

Lege Elisabeth Gulowsen Celius håper «voksne folk» på begge sider av bordet nå kan finne en løsning på sykehusstreiken.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Elisabeth Gulowsen Celius, seksjonsoverlege på nevrologisk avdeling ved OUS, var en av mange fremmøtte på «forhandlingsvaken» på Legenes Hus i Oslo onsdag ettermiddag.

Legene møttes der samtidig som Legeforeningen og Spekter sitter i tvungen mekling på kontoret til Riksmeklingsmannen.

– Pasienter får ikke behandling
Gulowsen Celius er blant dem som har stått på streikestand de siste fire ukene og delt ut løpesedler og twist til forbipasserende.

– Håper du at streiken snart er over?
– Ja, hverdag er alltid det beste, og jeg har lyst å gjøre jobben min. Vi er ikke utdannet til å dele ut løpesedler og steke vafler, og jeg vet at det er mange pasienter som ikke får den behandlingen de skal ha, sier Gulowsen Celius.

– Jeg håper at voksne folk på begge sider av bordet kan finne en løsning. Det er for dumt at streiken skal vare så lenge, sier hun.

– Viktig streik
Hun understreker samtidig viktigheten av at Legeforeningen vinner frem i denne saken.  

– Streiken er viktig. Hvis sykehusene skal fungere trenger vi motiverte ansatte, og det er det kollektive fellesskapet som gjør at man yter ekstra, sier MS-spesialisten.

Hun mener dagens vaktplaner gir sykehusledelsen god mulighet til å planlegge langsiktig.

– Vi har et godt planverk i dag, problemet er ledere som ikke bruker planverket godt nok. Det er mangel på profesjonell ledelse, sier hun.

STREIKEMØTE: På streikens 30. dag samlet streikende seg på Legenes Hus i Oslo. Foto: Målfrid Bordvik

Taust fra meklingen
På møtet oppfordret Rødt-leder Bjørnar Moxnes de streikende til å stå på videre i streiken.

Leder i Yngre legers forening, Christer Mjåset og leder for overlegene, Jon Helle, hadde tatt en pause fra forhandlingene med Spekter for å komme og hilse på forsamlingen. De har taushetsplikt fra meklingen, så de streikende fikk ikke vite annet enn at meklingen fortsatt pågår.

Powered by Labrador CMS