VIL HA FLERE PRAKSISPLASSER: Regjeringen ønsker at flere sykepleierstudenter skal få praksis i kommunene. Foto: Colourbox

Lyser ut 30 mill til nye praksisordninger for sykepleiere i kommunene

Regjeringen vil ha flere helse- og sosialfagsstudenter i praksis i kommunene og lyser ut midler til utvikling av nye måter å organisere samarbeid om praksisplasser.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fire år gammel.

– Mange av dagens studenter skal jobbe i den kommunale helse- og omsorgstjenesten. Da er det viktig at flere studenter får god og relevant praksis i kommunene, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V) i en pressemelding.

I en ny utlysning lyser Direktoratet for internasjonalisering og kvalitetsutvikling i høyere utdanning (Diku) ut 30 millioner kroner til universiteter og høyskoler som tilbyr sykepleierutdanning, til samarbeid med kommuner. Prosjekter som prøver ut nye praksismodeller eller som øker antallet praksisplasser, er velkomne til å søke, i følge utlysningen.

Målet er, ifølge regjeringen, nye lærings- og vurderingsformer, flere praksisplasser i by- og distriktskommuner og å bedre kompetansen til praksisveiledere i kommunene. Regjeringen melder at en ny utlysning i 2020 vil være åpen også for prosjekter som gjelder andre helse- og sosialfagsutdanninger. 

– Disse pilotprosjektene vil gi oss viktige erfaringer om hvordan vi best kan organisere og finansiere praksisstudier i kommunene. Dette er et viktig første steg for å skape flere praksisplasser for yrkesgrupper vi trenger flere av i fremtiden, sier Nybø.

Powered by Labrador CMS