ERSTATNING: Lagmannsretten slår fast at staten er erstatningsansvarlig etter at sykepleieren utviklet ME som følge av at hun fikk svineinfluensavaksinen Pandemrix. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Foto:

Sykepleier får erstatning etter ti års kamp

En sykepleier som utviklet ME etter å ha fått vaksine mot svineinfluensa i 2010, har vunnet erstatningssaken mot staten i lagmannsretten.

Publisert

Lagmannsretten slår fast at staten er erstatningsansvarlig etter at sykepleieren utviklet ME som følge av at hun fikk svineinfluensavaksinen Pandemrix.

– Det har vært en ekstraordinær belastning for medlemmet vårt at saken har tatt så lang tid som tolv år, sier forbundsleder Lill Sverresdatter Larsen i Norsk Sykepleierforbund til Sykepleien.

Sykepleieren meldte skaden til Norsk pasientskadeerstatning (NPE) allerede i 2012. Siden den gang har saken vært behandlet i NPE og klageinstansen.

Nå har den kvinnelige sykepleieren fått medhold i både tingretten og lagmannsretten.

– Den nye dommen vil få betydning for skader og sykdommer etter koronavaksinering, sier Larsen. Hun opplyser at forbundet for tiden bistår rundt 35 medlemmer som fortsatt er syke etter koronavaksinering.

Fungerende kommunikasjonssjef Torill Svoldal Stæhr i NPE sier til Sykepleien at de nå prioriterer å få løst saken så fort som mulig.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS