GLADE VINNERE: Instituttleder Edith Gjevjon (t.v), prosjektleder for TOPP-N Andréa Nes og rektor Lars Mathisen ved Lovisenberg diakonale høgskole (LDH). 

Foto: Catrine Hovland Ottervig/LDH

Millionpris til app for sykepleierstudenter

Lovisenberg diakonale høgskole er tildelt Utdanningskvalitetsprisen for høyere utdanning for arbeidet med appen TOPP-N.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er mer enn to år gammel.

TOPP-N

TOPP-N står for Technology OptimizedPracticeProcess – NurseAppen er utviklet i samarbeid med et forskingsprosjekt på Lovisenberg diakonale høgskole som skal utvikle, teste og implementere en ny rettledningsmodell for praksisstudier. Halvparten av bachelorutdanningen i sykepleie består av praksisstudier som blir gjennomført i en modell som involverer tre parter: lærer, student og praksisrettleder. Varierande kontakt mellom partene og ujevn rettledningskompetanse er blant utfordringane TOPP-N sikter på å løse. Kilde: HK-dir

Ifølge en pressemelding fra Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse (HK-dir), som deler ut prisen på én million kroner, brukes appen for rettledning og vurdering av sykepleierstudenter i praksis. TOPP-N skal gjøre det enklere å vurdere faglig utvikling i forhold til læringsutbytte, og enklere tilpasse rettledning til studentenes behov og kompetanse.

Prisvinnerne ble offentliggjort av forskning- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe under konferansen Utdanningskvalitet og digital omstilling 2022 onsdag 20. april.

Rektor ved Lovisenberg diakonale høgskole (LDH), Lars Mathisen, sier i en uttalelse at de opplever Utdanningskvalitetsprisen som et kraftig pådriv og frisk medvind for systematisk arbeid med å løfte metodeutvikling innen praksisstudier.

– Det er med en blanding av stolthet og ydmykhet at vi tar imot prisen for potensialet i TOPP-N, og begynner å planlegge for hvordan prisen kan støtte videre utvikling og spredning, sier Mathisen.

Powered by Labrador CMS