AVVIKLES: Direktoratet for e-helse har konkludert med at Facebook ikke er en velegnet plattform for å nå de målgruppene de ønsker å nå, og siden avvikles snarlig. Foto: Skjermdump Foto:

AVVIKLES: Direktoratet for e-helse har konkludert med at Facebook ikke er en velegnet plattform for å nå de målgruppene de ønsker å nå, og siden avvikles snarlig. Foto: Skjermdump

Foto:

Direktoratet for e-helse trekker seg fra Facebook

Direktoratets Facebook-side, som ble opprettet i 2015, legges ned 9. januar av kommunikasjonsfaglige grunner.

Publisert
Høsten 2021 publiserte Datatilsynet en rapport etter å ha undersøkt om tilsynet skulle bruke det sosiale mediet Facebook i kommunikasjonsarbeidet sitt. Etter en grundig vurdering av plattformens ivaretakelse av personvern, var konklusjonen at nei, det skulle Datatilsynet ikke. 
 
– Vi tror våre vurderinger også vil være av stor interesse for mange andre virksomheter, sa daværende direktør i Datatilsynet, Bjørn Erik Thon, i september 2021.   
 
Når Direktoratet for e-helse nå velger å legge ned sin Facebook-side, vises det til vurderingene Datatilsynet gjorde høsten 2021. 
 
– I lys av dette har direktoratet gjort en vurdering av vår bruk av Facebook. Per dags dato opplever vi ikke at Facebook er en velegnet plattform for å nå de målgruppene vi ønsker å nå, og avvikler derfor siden av kommunikasjonsfaglige grunner, skriver Direktoratet for e-helse på sin Facebook-side onsdag.  
 
Siden som har 6200 følgere, vil bli deaktivert 9. januar. Direktoratet henviser dem som ønsker å følge med på hva som skjer, til egne nettsider og direktoratets LinkedIn-side.
 
I fjor sommer valgte Stavanger universitetssjukehus å ta en en pause fra Facebook og Instagram, i første omgang på ett år, på bakgrunn av Datatilsynets rapport.
 
Powered by Labrador CMS