– For forsiktig, og for lite

Regjeringens foreslåtte økning i vekst for allmennlegeaktiviteter på tre prosent er for lite nå når fastlegeforskriften skal lanseres, mener lederen i Allmennlegeforeningen.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn 10 år gammel.

Regjeringen foreslår å gi ytterligere 50 millioner kroner til flere leger i forbindelse med innføringen av fastlegeforskriften, slik at det i 2013 til sammen er foreslått 100 millioner korner til formålet.

Les også: – Helsesektoren er en budsjett-taper

Oppsiktsvekkende
– For forsiktig, mener leder Trond Egil Hansen i Allmennlegeforeningen.

– I forhold til hva samhandlingsreformen vil kreve av økt aktivitet i fastlegeordningen, er dette en veldig forsiktig opptrapping, og den kan ikke møte de økte forventningene som kommer. Mer oppsiktsvekkende er det imidlertid at man kun beregner tre prosents aktivitetsvekst, sier Hansen.

I forslaget til statsbudsjett er det anslått en aktivitetsvekst på tre prosent, basert på veksten tidligere år, ifølge budsjettet. I kroner vil dette si en økning på 277 millioner kroner.

Forventinger om økt aktivitet
– Denne økningen utgjøres dels av en forventet volumvekst på tre prosent, men også av lønns- og prisvekst. En aktivitetsvekst på bare tre prosent er for lite når samhandlingsreformen innebærer forventninger om at fastlegene skal gjøre mer, og ny fastlegeforskrift stiller krav om nye aktiviteter, påpeker Hansen.

– Tre prosent er lite i en situasjon der man har klare forventninger om at det skal være en økt produksjon av allmennlegetjenester.

Dagens Medisin 17/2012

Powered by Labrador CMS