Øyvind Bakke, administrerende direktør i Helse Møre og Romsdal
NY JOBB: Øyvind Bakke, sa opp stillingen som administrerende direktør i Helse Møre og Romsdal i februar. Neste måned starter han i ny jobb. Foto: Kjersti Flugstad Eriksen

Øyvind Bakke går til toppjobb i private C-Medical Group

Etter tre år som toppsjef i Helse Møre og Romsdal, sa Øyvind Bakke opp stillingen sin. 1. april starter han i ny jobb som administrerende direktør i C-Medical Group.

Publisert

Det var i begynnelsen av februar at Øyvind Bakke sa opp stillingen sin som sykehusdirektør i Helse Møre og Romsdal. Da hadde han vært direktør i helseforetaket siden 2019, og han hadde hatt mange vanskelige saker på bordet.

– Det er ingen enkeltsak som gjør at jeg slutter, ei heller den krevende økonomiske situasjonen. Det er en totalvurdering fra min side, sa Bakke til NRK Møre og Romsdal.

Nå er det klart at Bakke, som er utdannet sykepleier, blir administrerende direktør i C-Medical Group, som er en privat tilbyder av spesialisthelsetjenester. Fra 1. april får han ansvaret for selskapets virksomhet både i Norge og Sverige, ifølge en pressemelding.

I meldingen sier Bakke at han gleder seg mest til å bli kjent med fagfolkene i bedriften.

– Å fremme fagområdet kvinne- og mannehelse, og å være en stemme for sykdommer og tema som har lav status og som kan være tabubelagte, finner jeg både motiverende og meningsfullt, sier den nye konsernsjefen videre.

Tidligere i år fikk Bakke Norsk sykehus- og helsetjenesteforenings helselederpris etter å ha blitt nominert av ledergruppen i Helse Møre og Romsdal.

Rett før han sa opp stillingen i helseforetaket, sa Bakke i et intervju med Dagens Medisin at det vil være vanskelig å foreslå sammenslåinger og nedleggelser i Helse Møre og Romsdal.

Les saken: Vet Helse Møre og Romsdal må legge ned og slå sammen - regner med fakkeltog

Powered by Labrador CMS