BEKREFTER ANMELDELSE: Politiadvokat Eli Valheim i Vest politidistrikt bekrefter at en seksuell handling som skal ha skjedd under en utflukt i regi av et psykiatrisk sykehus, er anmeldt.

Pasient skal ha blitt utsatt for seksuelt overgrep under utflukt

En pasient skal ha vært utsatt for et seksuelt overgrep under en utflukt i regi av et psykiatrisk sykehus i Vestland. Sykehuset tar selvkritikk.

Publisert Sist oppdatert

Det melder NTB fredag morgen.

Politiadvokat Eli Valheim i Vest politidistrikt bekrefter overfor Bergens Tidende at det er en seksuell handling som er anmeldt. Begge de involverte er pasienter ved sykehuset og har henholdsvis status som siktet og anmeldt. Hendelsen skal ha skjedd under en utflukt i fjor høst.

Fylkeslegen har anbefalt etterforskning av selve sykehuset. Ifølge avisa mener fylkeslegen at overgrepet skal ha skjedd i kjølvannet av flere kritikkverdige forhold. De ansette skal ikke ha kjent retningslinjene for utflukter, retningslinjene i seg selv var mangelfulle, og det er usikkert om de ble fulgt.

– Det er klart at dette er noe som ikke skal skje, og noe vi beklager på det sterkeste overfor involverte parter, sier Kenneth Eikeset om hendelsen. Han er sjef for psykiatrien i Helse Fonna, som dette sykehuset ligger under.

– Sykehuset har hatt en intern gjennomgang av saken og jobber med forbedringspunktene og læringspunktene man alltid avdekker ved slike gjennomganger. Når slike hendelser først skjer, er det ekstremt viktig å gå grundig gjennom det for å lære og hindre at det kan skje igjen, sier Eikeset.

Pasienten som skal ha blitt utsatt for overgrepet, fikk bistand av sykehuset til å anmelde. Vedkommende har fått Elisabeth Handeland Helberg som bistandsadvokat. Verken hun eller Per Ivar Hessen, som forsvarer den andre pasienten, vil kommentere saken.

Powered by Labrador CMS