FRAFALL: Frafallet blant sykepleiere i Helse Vest er blitt lavere de siste seks årene, viser en rapport helseforetaket har laget. 

Foto: Illustrasjonsfoto: Katrine Sunde

Helse Vest: Flere sykepleiere blir i sykehusjobben

– Bildet vi ser stemmer dårlig med påstanden om at sykepleiere slutter oftere nå enn tidligere. Vi finner ikke det, selv etter to krevende år med pandemi, sier organisasjonsdirektør Hilde Christiansen.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn to år gammel.

Da Helse Vest kartla frafallet blant helsepersonell på sykehusene, viste det seg at det i flere år er blitt færre sykepleiere som slutter.

Funnet overrasker organisasjonsdirektør Hilde Christiansen, som ledet prosjektet, skriver Bergens Tidende.

– Bildet vi ser stemmer dårlig med påstanden om at sykepleiere slutter oftere nå enn tidligere. Vi finner ikke det, selv etter to krevende år med pandemi, sier Christiansen.

Riktignok var det en oppgang i 2021, men frafallet var likevel ikke høyere enn to år tidligere. Helseregionen har sett på perioden fra 2015 og fram til i fjor. Det første året valgte 6,6 prosent av sykepleierne å forlate sykehuset de jobbet på. Seks år senere var andelen 5,7 prosent.

Christiansen sier kunnskapen fra rapporten bør brukes i de enkelte fagmiljøene til å sikre rett kapasitet, kompetanse og bemanning for fremtiden.

Hun er spesielt opptatt av frafallet blant dem med fire til sju års ansiennitet.

– Dette er medarbeidere med verdifull erfaring som er i den alderen at de må kombinere jobben med små barn. Da må vi spørre oss om vi kan gjøre noe med vaktordninger og arbeidstid. Alle trenger for eksempel ikke starte klokken sju om morgenen på dagvakt, sier hun.

Powered by Labrador CMS