NYTT TILBUD: Margrete Wie i Helse Vest IKT leder prosjektet som har gjort at innbyggerne i helseregionen får tilgang til flere typer prøvesvar.

Foto: Helse Vest

Helse Vest først ut med prøvesvar-innsyn

Helse Vest åpner opp slik at pasienter får innsyn i flere prøvesvar via helsenorge.no.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn to år gammel.

Pasientene får tilgang til patologiprøver, radiologiundersøkelser og enkelte andre tekstlige prøvesvar, skriver Helse Vest i en pressemelding.

– Dette er informasjon som pasienten svært gjerne vil ha, og mange pasientar har etterspurt en løsning for å få tilgang til egne prøvesvar, uttaler prosjektleder Margrete Wie i Helse Vest IKT.

Prøvesvarene vil bli tilgjengelige på samme sted på nettstedet HelseNorge som der en kan sjekke prøvesvar for covid-19-test.

Lege får svaret først
Prosjektgruppen har samarbeidet med leger fra hele Vestlandet og Wie understreker at pasienters kontakt med lege er viktig. 

– Dialog med legen vil alltid være viktigst, og det er legen som først skal informere pasienten om prøvesvar. Det er årsaken til at det vil være en forsinkelse før svarene blir tilgjengelige på helsenorge.no. Innsyn i egne prøvesvar skal være et tilleggstilbud til pasientane, sier Wie.

Inntil videre vil ikke svar på prøver bestilt av fastlege inngå i løsningen, selv om de er utført på sykehus, opplyser det regionale helseforetaket. 

Etter planen skal imidlertid alle prøvesvar fra Helse Vest bli tilgjengelige gjennom nettstedet på sikt.

Powered by Labrador CMS