GÅR AV: Anita Schumacher går av som administrerende direktør i UNN allerede denne uken, et halvt år før opprinnelig planlagt. Arkivfoto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB

UNN framskynder direktørens avgang: – Store omstillingsbehov

Direktøren for Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN), Anita Schumacher, går av et halvt år tidligere enn planlagt. Det er store omstillingsbehov, sier styret.

Publisert Sist oppdatert

UNN-styret erkjenner at det er store omstillingsbehov ved helseforetaket, og ønsker umiddelbart å ta tak i dette, skriver UNN i en pressemelding.

– Styret ser behov for å se utover 2024 og ønsker at det etableres et omstillingsprogram som skal gå over flere år, forteller styreleder Anders Mohn Frafjord.

De peker på at styring og framdrift av et overordnet omstillingsprogram bør ledes av noen som kan være i UNN i tiden fremover. De fremhever også behovet for å sikre bærekraft i Helse nord.

– Ny administrerende direktør forventes å være på plass først til høsten. For at ny direktør skal ha et fundament å bygge videre på, prioriterer styret å starte arbeidet med omstillingsprogrammet allerede nå, skriver UNN videre.

Schumacher, som opprinnelig skulle gå av 1. august, har blitt enig med styret om at hun heller går av allerede fredag denne uken. Einar Bugge, som er viseadministrerende UNN-direktør, går inn i en konstituert rolle i påvente av en ny toppleder, opplyser UNN. Styreleder Frafjord takker Schumacher.

– Hun har gjennom drøye fem år bidratt til å videreutvikle pasienttilbudet og skapt ro i turbulente tider. Hun ledet også UNN på en imponerende måte gjennom pandemien. Det er lagt merke til andre steder i Norge, sier styrelederen.

Powered by Labrador CMS