HELSEUTFORDRINGER: – Det å lede Helse Nord RHF vil kreve en enorm arbeidsinnsats fremover. Det er ikke forenlig med de helseutfordringene jeg nå har, sier Cecilie Daae. Foto: Vidar Sandnes Foto:

HELSEUTFORDRINGER: – Det å lede Helse Nord RHF vil kreve en enorm arbeidsinnsats fremover. Det er ikke forenlig med de helseutfordringene jeg nå har, sier Cecilie Daae. Foto: Vidar Sandnes

Foto:

Helse Nord-direktør Cecilie Daae går av

Etter nesten tre år i jobben slutter Cecilie Daae som øverste leder i det regionale helseforetaket. 

Publisert

​I en pressemelding fra Helse Nord viser Cecilie Daae til helseutfordringer som forklaring på hvorfor hun ikke fortsetter i jobben. 

– Jeg har hatt nær tre svært spennende, men også krevende år i Helse Nord RHF. Når jeg i samråd med styret har kommet til at jeg bør fratre som administrerende direktør, er det fordi jeg vet at det å lede Helse Nord RHF vil kreve en enorm arbeidsinnsats fremover. Det er ikke forenlig med de helseutfordringene jeg nå har. Jeg vil takke alle gode medarbeidere i hele regionen for deres innsats og for godt samarbeid, sier Cecilie Daae i meldingen. 

Helse Nord står i en svært alvorlig økonomisk situasjon.  

Les mer: Klar tale fra Helse Nord: «Vi kan ikke fortsette å bruke mer penger enn vi har»

I et innlegg i Dagens Medisin forrige måned, skisserte Daae og foretaksgruppen i Helse Nord veien fremover for å skape «fremtidens bærekraftige helsetjeneste i nord».

 

– Beklagelig

I pressemeldingen fra Helse Nord kommer det også frem at styret i det regionale helseforetaket i et ekstraordinært styremøte har nedsatt et ansettelsesutvalg. Utvalget som ledes av styreleder Renate Larsen og i tillegg består av nestleder Inger Lise Strøm og styremedlem Martin Øien Jenssen, skal umiddelbart starte arbeidet med å finne Daaes etterfølger.

– Det er beklagelig for Helse Nord RHF at Cecilie Daae slutter. Cecilie har nedlagt en stor innsats og gjort en god jobb for Helse Nord i en svært krevende tid, sier Larsen i meldingen.

Eierdirektør Hilde Rolandsen trer inn som fungerende administrerende direktør i Helse Nord RHF inntil videre. 

Nesten tre år

Da Daae overtok som øverste leder i Helse Nord 13. januar 2020, kom hun fra stillingen som administrerende direktør i Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB).

Daae er utdannet lege og har vært divisjonsdirektør og assisterende direktør i Helsedirektoratet.

Powered by Labrador CMS