NYTT TILBUD: Medisinstudenter ved Fakultet for medisin og helsevitenskap ved NTNU, som ledes av dekan Siri Forsmo, kan snart ta deler av utdanningen i Ålesund.

Foto:

Oppretter desentralisert legeutdanning i Møre og Romsdal

Om halvannet år ønskes de 20 første medisinstudentene velkommen til å ta deler av utdanningen i Ålesund.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn to år gammel.

PÅDRIVER: – Å utdanne leger i Ålesund bidrar til økt rekruttering av fagfolk med akademisk kompetanse lokalt, mener administrerende direktør Stig Slørdahl i Helse Midt-Norge.  Foto: Vidar Sandnes

Det skjer som følge av en ny avtale mellom NTNU og Helse Møre og Romsdal, som undertegnes av partene på fredag.

Avtalen innebærer at studenter ved profesjonsstudiet i medisin ved NTNU fra og med det tredje studieåret vil ha undervisning og praksis ved Helse Møre og Romsdal, skriver NTNU i en pressemelding.

Studentene vil tilbringe de tre siste årene ved helseforetakene og primærhelsetjenesten i Møre og Romsdal, med base i Ålesund.

– NTNU etablerte i 2018 en desentralisert legeutdanning i Helse Nord Trøndelag, som vi drar erfaringer fra når vi nå starter opp i Møre og Romsdal. NTNU er først i Norden med å benytte denne studiemodellen i deler av medisinstudiet, uttaler dekan Siri Forsmo ved Fakultet for medisin og helsevitenskap.

Flere steder i landet jobbes det nå med å opprette desentraliserte studieløp i kjølvannet av Grimstad-utvalgets utredning i 2019, som anbefalte å øke antallet studieplasser på medisin.

– Godt nytt for befolkningen

Administrerende direktør Stig Slørdahl i Helse Midt-Norge er svært fornøyd med det nye samarbeidet. 

– Å utdanne leger i Ålesund bidrar til økt rekruttering av fagfolk med akademisk kompetanse lokalt. Leger som tidligere søkte seg til Trondheim for å komme nær forsknings- og utdanningsmiljøene ved NTNU og St. Olavs hospital, kan nå i større grad bli værende ved lokalsykehusene, sier Slørdahl.

– Dette vil styrke både fag og kvalitet i helsetjenestene ytterligere. Det er godt nytt for befolkningen i Møre og Romsdal og for hele Midt-Norge.

Helse Møre og Romsdal jobber nå med å forberede tilbudet til studentene som starter høsten 2023, opplyser administrerende direktør Øyvind Bakke.

– Vi er veldig godt fornøyde med å ha fått på plass samarbeidsavtalen med NTNU. Nå skal vi forberede oss for å tilby et best mulig utdanningsløp for de som velger å studere i Ålesund, uttaler Bakke.

Powered by Labrador CMS