PÅ HJEMMEBANE: Statsminister Erna Solberg, adm. direktør for Haraldsplass Diakonale sykehus, Kjerstin Fyllingen og adm. direktør i Helse Vest, Herlof Nilssen på den offisielle åpningen av det nye sykehuset i Bergen. Foto: Silje Katrine Robinson Foto:

Åpnet nytt sykehus i Bergen

Statsminister Erna Solberg stod for den formelle åpningen av nye Haraldsplass Diakonale sykehus.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

BERGEN (Dagens Medisin): Haraldsplass Diakonale Sykehus i Bergen har bygget nytt hovedbygg med akuttmottak og enerom. Tirsdag var både statsminister Erna Solberg og helseminister Bent Høie på plass for å innvie det nye, toppmoderne sykehuset.

Det nye sykehusbygget har kostet 723 millioner kroner og strekker seg over fem etasjer. Bergen har fått landets mest moderne sykehusbygg, ifølge sykehusledelsen.

– Kombinasjonen av ny teknologi, moderne arkitektur og nye arbeidsprosesser gjør det nye sykehuset på Haraldsplass til et bedre sted å være for pasienter, pårørende og de som jobber der, sier Kjerstin Fyllingen, administrerende direktør ved Haraldsplass Diakonale sykehus.

Flest enerom
Etter mange år i gamle bygg med flersengsrom tilbyr sykehuset nå 75 prosent av pasientene sine enerom med utsikt. Nybygget har 170 sengeplasser og vil ikke ha korridorpasienter, ifølge sykehuset.

– Dette er ikke bare et flott bygg, men det representerer en ny måte å arbeide på med mange smarte løsninger, sa statsminister Erna Solberg før hun formelt klippet snoren og åpnet det nye sykehuset.

Sykehuset ligger ved Ulrikens fot i Bergen, bare et steinkast fra der statsministeren vokste opp.

– Dette er mitt lokalsykehus, og selv om det ikke er et offentlig sykehus, så er det en viktig del av det lokale sykehustilbudet, sier Solberg.

Sammen med blant annet helseminister Bent Høie, statssekretær Anne Grethe Erlandsen og Helse Vest-direktør Herlof Nilssen fikk hun tirsdag omvisning i det nye sykehusbygget.

Tryggere medisinering
Det er bare et halvt år siden Høie la ned den første grunnsteinen til bygget. Høie omtaler sykehuset på Haraldsplass som en «spydspiss» innen utviklingen av pasientens helsetjeneste, og roste sykehuset for å ha redusert antall pasientskader.

I det nye sykehuset er alle ansatte utstyrt med egne smarttelefoner, det er tilgangsstyrte legemiddeltraller i gangene som skal sørge for tryggere medisinering og moderne informasjonstavler som skal gi bedre arbeidsflyt.

– Vi feirer ikke bare et nytt og flott bygg, men en fremtidsrettet arbeidsplass og bedre pasientsikkerhet, sier Høie.

Powered by Labrador CMS