TAR OVER: Per Harald Aabakken tar over sjefsstolen i Sanofi.
TAR OVER: Per Harald Aabakken tar over sjefsstolen i Sanofi.

Han er ny Sanofi-sjef

Per Harald Aabakken har overtatt stafettpinnen som daglig leder i legemiddelselskapet Sanofi Norge. – Jeg gleder meg til å ta fatt på rollen som daglig leder for hele Sanofi, sier han.

Publisert Sist oppdatert

Aabakken har vært leder for Sanofis vaksineavdeling siden 2017, og har arbeidet innenfor ulike terapiområder i legemiddelindustrien i 32 år.

- For meg vil det være viktig å fortsette arbeidet med å sikre best mulig tilgang til de legemidler og vaksiner som Sanofi har i Norge, sier Aabakken.

Han ønsker å være aktiv i arbeidet med å jobbe for best mulig rammebetingelser for legemiddelindustrien totalt sett i Norge. Aabakken vil fortsatt ha ansvar for Sanofis vaksineavdeling i Norge, Danmark og Island.

- Sammen med alle våre dyktige ansatte i Sanofi gleder jeg meg til å jobbe for hele Sanofis portefølje, og videreføre det gode arbeidet som allerede er blitt gjort for Sanofis rolle som legemiddelselskap i Norge, understreker Aabakken.

Aabakken tok over som ny daglig leder 1. mars, etter at Britt Moe Flatla har valgt å søke nye muligheter utenfor Sanofi, etter mer enn 18 år i selskapet.

- Jeg vil benytte anledningen til å takke Britt for sin mangeårige innsats for selskapet vårt. Hennes engasjement for pasienter, og spesielt pasienter med genetisk sjeldne sykdommer er noe som har imponert meg i mange år, og noe av det jeg nå skal videreføre, sier Aabakken i en pressemeldilng.

Powered by Labrador CMS