Gjessing blir DM-blogger

Den nye presidenten i Legeforeningen, Hege Gjessing (39), debuterer i dag som skribent for Dagens Medisin. 

Publisert

Denne artikkelen er mer enn 10 år gammel.

Den nytiltrådte presidenten vil skrive for Dagens Medisin i tiden som kommer. Du vil finne kommentarene fra legenes fremste, valgte talskvinne både i nettutgaven og papirutgaven.
Gjessing ble valgt til president på Legeforeningens landsstyremøte i slutten av mai og tiltrådte torsdag 1. september. Hun er en av foreningens yngste presidenter noensinne, og foreningens andre kvinnelige president etter Torunn Janbu.
- Legeforeningen er en stor organisasjon med mange foreningsledd. Det blir viktig å lede, og bygge hele foreningen, slik at alle opplever å være involvert. Foreningens samlede kompetanse er fantastisk. Jeg vil jobbe for at den utnyttes på en enda bedre måte, understreker hun.
I sin første blogg skriver Gjessing om sin første dag som president. Da var hun på Sommarøy - rett utenfor Tromsø - sammen med tillitsvalgte fra Nordland, Troms og Finmark.
Les bloggen her

Hege Gjessing (f. 4.3. 1972)

Cand.med. fra Universitetet i Bergen 1998. Norsk autorisasjon 2000. Turnustjeneste ved Sandnessjøen sykehus og Stokmarknes legekontor. Kommunelege 2 Lurøy. Lege i spesialisering røntgenavdelingen Ringerike syke og anestesiavdelingen Ahus og Rikshospitalet. Oppdrag for Leger uten grenser i Sudan.
Tillitsverv: President i Den norske legeforening fra 1. september 2011. Styremedlem i Yngre legers forening (YLF), leder fra 2007. Foretakstillitsvalgt for YLF ved Ahus fra 2007. Medlem av Nasjonalt råd for spesialistutdanning og legefordeling, Legeforeningens sentralstyre og Spesialitetsrådet. Tariffutvalget og forhandlingsutvalgene Stat, KS/Oslo kommune og Spekter. Utvalgsmedlem i utredningen om sykefravær og utstøting i helse- og omsorgssektoren (Almlid-utvalget). 

Powered by Labrador CMS