FORSKNING OG SAMARBEID: Statsministeren sto sammen med Jonas Einarsson for den offisielle åpningen da Oslo Cancer Cluster Innovasjonspark åpnet mandag.  Foto: Vidar Sandnes
FORSKNING OG SAMARBEID: Statsministeren sto sammen med Jonas Einarsson for den offisielle åpningen da Oslo Cancer Cluster Innovasjonspark åpnet mandag. Foto: Vidar Sandnes

– Samler hele verdikjeden innen kreft

En entusiastisk statsminister Erna Solberg åpnet den i stor grad privatfinansierte Oslo Cancer Cluster Innovasjonspark.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Helsenæringen kommer til å være næring, og ikke kun behandling Statsminister Erna Solberg

OSLO/RADIUMHOSPITALET: – Dette er veldig veldig moro! Nå har vi vært her i 14 dager og ting fungerer allerede slik vi tenkte: Folk møtes i gangen og de lager avtaler. Jeg er glad!

Under samme tak
Det fastslår Jónas Einarsson, initiativtager til Oslo Cancer Cluster Innovasjonspark som offisielt åpnet mandag ettermiddag. Det er ikke bare Einarsson som er entusiastisk, det var også statsministeren i sin tale:

– Hele verdikjeden innen kreft samles her – ja for vi har lov å snakke om verdikjeder her når forskning, farmasi, klinikk, laboratorium og kreftbehandling kommer under samme tak. Helsenæringen kommer til å være næring, og ikke kun behandling, sa statsminister Erna Solberg under åpningen.

Setter sammen kloke hoder
Store deler av det norske kreftforskningsmiljøet samles i den nye – for det meste privatfinansierte – innovasjonsparken ved Radiumhospitalet i Oslo: Kloss inntil Radiumhospitalet og Institutt for kreftforskning huser Oslo Cancer Cluster Innovasjonspark forskere og klinikere, Kreftregisteret og Ullern videregående skole.
Også bedrifter som utvikler kreftlegemidler basert på norsk forskning samles her.

– Her setter man sammen kloke hoder; studenter og professorer fra ulike land med folk som har gründeregenskaper, og lar dem jobbe med nye ideer.              

Solberg fremhevet innovasjonsparkens samarbeid med Ullern videregående skole spesielt:

– OCCI er et godt eksempel på offentlig og privat samarbeid. Det er unikt på eiersiden og det er et unikt samarbeid med skolen, sa Solberg, som la til at hennes to barn studerer på Ullern:  

– Så jeg har tenkt å følge nøye med på om skrytet her gir effekt, sa hun.

Én milliard
Prislappen er på over en milliard kroner og arealene strekker seg over 32.000 kvadratmeter.
Oslo Cancer Cluster Innovasjonspark (OCCI) er eid av Industrifinans, Radiumhospitalets legater, SIVA, OBOS og Utstillingsplassen eiendom.

Powered by Labrador CMS