PRESISJON: Kreftforebygging og -behandling, diabetes og hjertediagnostikk er eksempler på medisinske felter hvor det kan oppnås ytterligere presisjon ved hjelp av kunstig intelligens.  Foto: Colorbox

PRESISJON: Kreftforebygging og -behandling, diabetes og hjertediagnostikk er eksempler på medisinske felter hvor det kan oppnås ytterligere presisjon ved hjelp av kunstig intelligens. 

Foto: Colorbox

Norge og USA skal samarbeide om kunstig intelligens

Et nytt samarbeid mellom Norge og USA skal gi fart til arbeidet med persontilpasset medisin og utvikling av nye legemidler.

Norge signert en avtale med det amerikanske energidepartementet om å samarbeide tettere om kunstig intelligens innen flere felt, skriver regjeringen i en pressemelding, der det pekes på at kunstig intelligens kan bidra til alt fra karbonfangst- og lagring til mer persontilpasset medisin.

– Jeg er glad for at vi har fått på plass denne avtalen. USA har svært sterke fagmiljøer innenfor kunstig intelligens.  Vi ser frem til å samarbeide med de beste om å utvikle metoder og teknologier for å løse utfordringer innenfor områder som klima, energi og helse, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe i pressemeldingen.

Det er det amerikanske Department of Energy (DoE) som har tatt initiativ til avtalen. 

Nye legemidler

Regjeringen mener det nye samarbeidet kan bidra til gjennombrudd på en rekke områder, blant annet når det gjelder utvikling av nye legemidler.

Data fra medisinske tester kan gi informasjon som gjør det mulig for forskere å stille nye spørsmål og utvikle bedre legemidler som raskt kan tas i bruk.

Den nye samarbeidsavtalen kan også gi fart på arbeidet med persontilpasset medisin.

«Kreftforebygging og -behandling, diabetes og hjertediagnostikk er eksempler på medisinske felter hvor det kan oppnås ytterligere presisjon ved hjelp av kunstig intelligens til det beste for pasienten», heter det i pressemeldingen. 

Powered by Labrador CMS