HÅPER PÅ FLERE DELTAKERE: Kjell-Morten Myhr, leder av Neuro-SysMed, håper at det nye nettstedet vil gjøre at flere vil delta i kliniske studier. 

Foto: Lasse Moe (arkivfoto)

Nytt nettsted skal hjelpe fagfolk og pasienter å finne kliniske studier

MED.hjelper skal senke terskelen for å bli med på utprøvende behandling. – Dette håper vi kan øke muligheten for deltakelse, sier Kjell-Morten Myhr, leder av Neuro-SysMed. 

Denne artikkelen er mer enn tre år gammel.

En undersøkelse gjort av Riksrevisjonen konkluderer med at norske pasienters tilgang til kliniske studier ikke er god nok.

Det håper VIS (Vestlandets Innovasjonsselskap), Universitetet i Bergen (UiB) og Helse Bergen å gjøre noe med gjennom opprettelsen av MED.hjelper.

Informasjon
MED.hjelper er en portal som informerer om kliniske studier av utprøvende behandling og mulighetene for å delta i disse. Målet er å gi håp til enkeltmennesker, og bidra til at stadig bedre måter å behandle sykdom på, skriver UiB i en pressemelding.

En undersøkelse gjort av Riksrevisjonen konkluderer med at norske pasienters tilgang til kliniske studier ikke er god nok. Opprettelsen av den nye portalen skal forbedre informasjonen og tilgangen til kliniske studier for pasienter og deres pårørende og på den måten senke terskelen for å bli med på utprøvende behandling.

Håper på økt deltakelse
Også Neuro-SysMed ved Haukeland Universitetssykehus har vært viktig i arbeidet med å jobbe fram nettstedet.

– Nettsiden skal gjøre informasjon om kliniske studier lettere tilgjengelig for pasienter og pårørende – ja også for helsepersonell. Dette håper vi kan øke muligheten for deltakelse, sier leder av Neuro-SysMed, Kjell-Morten Myhr i pressemeldingen.

MED.hjelper vil kunne brukes for kliniske studier innen alle fagområder, både i primær- og spesialisthelsetjenesten

Nettsiden lanseres i dag, fredag 20. mai, som er The International Clinical Trials Day.

Powered by Labrador CMS