– Krevende og uavklart

Helseminister Bent Høie redegjorde tirsdag for korona-situasjonen.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fire år gammel.


– Vi er i en krevende situasjon som fortsatt er uavklart. Det kan oppstå mangelsituasjoner slik at vi ikke kan behandle pasienter effektivt nok, sa Høie, ifølge VG.
Fredag vil helseministeren komme med en resolusjon for å øke tilgangen på medisinsk utstyr.

Tirsdag går også tre leger hardt ut mot helseministeren i VG.

I et debattinnlegg skriver blant andre overlege Mads Gilbert ved UNN at de ikke er beroliget av Høies redegjørelse i Stortinget. –  Norske helsemyndigheter og regjeringen synes kraftig på etterskudd. Effektive tiltak mot spredning av coronaviruset forsinkes. Hvem leder oss nå? skriver de.

Helse Sør-Øst i grønn beredskap

Tirsdag har administrerende direktør i Helse Sør-Øst, Cathrine Lofthus, satt helseforetaket i grønn beredskap, dette omfatter alle sykehusene i det regionale helseforetaket.

Dette betyr at beredskapsledelse etableres og at enkeltfunksjoner kan forsterkes.

Over 600 ansatte i foretaket er i hjemmekarantene.


Mandag kveld var det fem innlagte pasienter med koronasmitte i sykehusene i Helse Sør-Øst.
–  Alle helseforetakene og de private ideelle sykehusene med opptaksområde har gått gjennom sine beredskapsrutiner, og forbereder seg nå på å kunne ta imot flere pasienter framover. Det samarbeides godt om rutiner for bruk av utstyr og testing, sier Lofthus i en pressemelding.

Helse Sør-Øst har innført reiserestriksjoner for ansatte i regionen, og også oppfordret  ansatte om i størst mulig grad å begrense private reiser til utlandet.

Powered by Labrador CMS